cornulete cu untura si rahat

cornulete cu untura si rahat

ingrediente

1 cana untura
1 cana iaurt
100 gr zahar
1 plic drojdie
sare
esente de vanilie (sau esenta de rom)
faina (adaugati faina pana obtineti un aluat cu consistenta asemanator plastelinei,si nelipicios)
rahat

mod de preparare

puneti toate ingredientele intr-un ligenas,sau un castron mai mare si framantati bine aluatul
(sarea se adauga dupa gust)cand ati abtinut o bila mare de aluat si nelipicios,formati aluatul intr-o bila
pe care o acoperiti cu o folie alimentara si-o dati la rece pentru o zi,(acest secret il stiu de la bunica mea,dupa coacere va avea un aspect si o consistenta „de exfoliere”va arata aproape la fel ca foietajul cumparat din magazin)

luati jumatate din cantitatea aluatului,restul puneti-l la loc la rece,intindeti o foaie taiati marginile drepte apoi portionati in patratele toata foaia de aluat,

aprindeti cuptorul ca sa se incalzeasca,

in mijlocul fiecarui patratel puneti o bucatica de rahat si uniti doua capete opuse ale patratului de aluat,presand usor (daca nu presati pe aluat un pic se va desprinde la copt in cuptor)
puneti hartie pentru copt in tavasi asezati cornuletele frumos in tava,

le bagam la cuptor sa se coaca la foc mediu pana se rumenesc frumos.
le aruncam pe deasupra un praf de zahar tos,le asezam pe platou si le putem savura,

va doresc pofta buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s