Originea cafelei

Originea cafelei

 

 

 


Originea cafelei se află pe continentul african, în provincia Kaffa din zona Etiopiei, de unde provine şi denumirea acestei băuturi. De aici s-a răspîndit în Yemen, Arabia, iar spre sfîrşitul secolului al XIV-lea a fost lansată şi în Europa. La început cafeaua era considerată aliment şi nu băutură. Triburile est-africane măcinau boabele crude de cafea şi prin amastecarea cu grăsime animală obţineau o pastă, pe care o modelau sub formă de bile. Acestea erau consumate de războinicii tribului pentru a avea mai multă energie în timpul luptelor. În secolul al XI-lea renumitul tămăduitor Avicena (Ibn Sina) administra cafeaua ca medicament. Etiopienii obţineau un fel de vin din fructele de cafea, prin fermenterea în apă a boabelor uscate.
Potrivit unei legende, cafeaua a fost consumată prima oară de capre. Pe teritariului Egiptului de azi, un păstor pe nume Khaldi a observat că caprele lui deveneau neastîmpărate şi energice după ce mîncau fructele roşii care creşteau în tufişurile din apropiere. Uimit de comportamentul lor, Khaldi a dus fructele la o mănăstire din zonă, unde stareţul le-a fiert în apă, obţinînd un lichid amar dar aromat, foarte stimulator, care alunga somnolenţa şi oboseala.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s