Ceafa de mistret cu legume

Ceafa de mistret cu legume


Ingrediente :

1 kg ceafa mistret ( se poate folosi la fel de bine si ceafa de porc , cotlet sau pulpa )
100 gr untura (sau 150 ml ulei)
2 morcovi mai mari ( 150 gr )
1 radacina patrunjel
30 gr telina
3 cepe ( cca 100 gr)
2 foi dafin
200 ml vin alb sec sau demisec
1 litru supa de carne ( 2 cuburi de supa dizolvate intr-un l de apa)
300 ml smantana
1/2 lamaie
1/2 legatura patrunjel verde
faina
sare, piper macinat
1 lingurita mustar dulce ( daca nu aveti folositi cel clasic la care adaugati 1/2 lingurita zahar )

Preparare :

Carnea se taie felii de grosimea unui deget . Se sareaza, pipereaza si se presara cu un pic de faina pe ambele parti. Untura se pune la incins si carnea se prajeste la foc iute pe ambele parti . Se scoate intr-un alt vas si pe untura ramasa calim ceapa razuita impreuna cu morcovii , patrunjelul si telina razuita . Se stinge totul cu 200 ml vin si 200 ml supa dupa care se toarna peste carne . Se adauga si restul de supa peste se adauga 2 foi dafin , coaja razuita de la 1/2 de lamaie si piper macinat . Se fierbe sub capac pana carnea se inmoaie ( daca mai e nevoie se mai adauga apa sau supa) . Cand carnea este fiarta adaugam peste urmatorul amestec : 1 lingurita de mustar dulce se amesteca cu zeama de la 1/2 lamaie si cu 300 ml smantana . Se toarna peste carne si se potriveste de gust cu sare si se pune si 1/2 legatura patrunjel tocat lasand sa dea un clocot.
Se serveste cu garnitura de orez , dar la fel de bine se potriveste si cartofii pireu sau cei natur .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s