SARATELE

 

 

SARATELE 

 

 

 

Saratelele sint de obicei mai  bune dupa ce stau putin, devin  fragede si  gustoase, se topesc in gura !
Pentru  o portie mare  de  saratele avem nevoie de 500 grame de faina, 200 g  margarina, 2 oua, 100 g smintina groasa, sare si 50  g de cascaval razuit marunt. Toate aceste ingrediente se amesteca  pina aluatul  este omogen si  dupa aceea se lasa la rece  de seara pina dimineata. 


 Se intinde foaie de  1/2 cm  grosime, se taie cu  ruleta zimtata  in fisii de circa  8 cm lungime si  1 cm latime,se ung cu ou, se prasara sare grunjoasa si  cascaval afumat razuit

Se pun in tava de copt  pe hirtie, distantate ,  si  se coc la foc  potrivit 15 minute. 

Le rumenesc  destul de bine iar  cascavalul afumat de deasupra  capata o  culoare foarte frumoasa .
Pastrate la rece  in cutie de carton captusita cu   hirtie de copt  stau  chiar si  3 saptamini si sint excelente  ca aperitiv. 













Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s