Peltea de gutui


Peltea de gutui


Ati facut gem de gutui si v-au ramas multe cotoare si coji? Nu le aruncati , puteti face din ele o delicioasa peltea de gutui.

Ingrediente

coaja si cotoarele de la 3 kg gutui
1 kg zahar




Mod de preparare

Punem coaja si cotoarele de gutui la fiert cu apa cat sa le acopere.







Le lasam sa fiarba pana cotoarele s-au inmuiat bine de tot si intra furculita usor in ele.




Strecuram prin tifon zeama rezultata si o punem intr-o craticioara. Adaugam la 1 l lichid 1 kg zahar si lasam sa fiarba pana se leaga siropul .Atentie nu o fierbeti prea mult fiindca o sa se intareasca .

Punem in borcane pelteaua fierbinte si lasam sa se raceasca. Dupa ce se raceste trebuie sa arate exact ca un jeleu .

 
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s