Ciorbă de burtă (după reţetă Radu Anton Roman)

 

 

 

 

Ciorbă de burtă (după reţetă Radu Anton Roman) 

 

 

 

 

– 1 kg de burtă şi 2 kg picioare de vacă şi ciocănele
– 2 cepe, 2 morcovi, 2 păstârnaci, 1 căpăţână mare de usturoi
– 2 gălbenuşuri, 200 ml smântână, 100 ml oţet
– leuştean, sare, piper

Se pun 5 l de apă la fiert cu picioarele şi ciocănelele, se spumuieşte. Se spală burta, se taie bucăti potrivite, se freacă cu oţet. Se lasă până dimineaţa în apă rece cu o linguriţă de bicarbonat. După 3 ore de fiert se scot picioarele şi ciocănelele şi se taie zgârciurile tăieţei.
A doua zi se pune burta la fiert în apa cu zgârciuri, completată până la 5 l. Ceapa se taie mărunt, restul legumelor se rad, se adaugă toate. După 3 ore se scoate burta şi se taie tăieţei. Se pune iar la fiert şi se adaugă oţetul. Trebuie să iasă 3 l, dacă scade mai mult se mai adaugă apă fierbinte.
Usturoiul pisat se freacă cu sare, gălbenuşurile, smântâna şi puţină ciorbă şi se adaugă.
Se presară leuştean.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s