Serbet special de lamaie

Serbet special de lamaie

 
Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200 g zahar
200 ml apa
200 ml zeama de lamaie
coaja de la o lamaie
o lingura cu virf mascarpone

Mod de preparare:

Puneti la congelator un vas putin adinc, de 20-25 cm diametru , pentru ca serbetul sa înghete frumos si rapid.
Puneti zaharul si apa într-o cratita si aduceti-le la fierbere, apoi micsorati focul si
fierbeti în clocote mici, timp de 5 minute. Când lichidul se limpezeste si se îngroasa,
luati-l de pe foc si lasati-1 sa se raceasca 15 minute, apoi adaugati zeama si coaja
de lamâie. Adaugati mascarpone si amestecati pâna la omogenizare. Este foarte
important sa gustati când ajungeti în acest punct. Totul depinde de cât de acre sunt
lamaile; e foarte greu de dat niste cantitati exacte. Cantitatea de zahar recomandata
ar trebui sa fie suficienta. Daca însa serbetul e atât de acru încât va strâmbati
gustându-l, mai adaugati zahar.
Turnati serbetul în vasul înghetat si puneti-l din nou în congelator; lasati-l sa stea
cel putin o ora, apoi vedeti care e situatia. Daca serhetul a început sa înghete,
amestecati-l usor cu furculita. In urmatoarele 3 ore, procedati asa cam la o ora,
dupa care serbetul va fi gata. Poate fi pastrat la congelator doua zile, acoperit cu
folie de plastic daca-1 tineti mai mult, se vor forma cristale de gheata. Este un
deliciu servit ca atare, într-un hol sau un pahar, dar si acoperit cu un piure proaspat
de zmeura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s