Gogosi de post

 

Gogosi de post

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
3 ceşti de apă
1 ceaşcă de ulei
1 ceaşcă de zahăr
1 plic drojdie uscată Dr. Oetker
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
1 linguriţă rasă de sare
1/2 kg făină
zahăr pudră

Mod de preparare:
Într-un lighenuş pentru aluaturi, drojdia se amestecă cu făina ca în instrucţiunile de pe plic. Într-o oală se amestecă apa caldă, uleiul, zahărul, sarea şi mirodeniile.Acest amestec se toarnă treptat peste făină şi se frământă, având grijă ca aluatul obţinut să fie moale. Se lasă aluatul la loc cald să crească bine. Se întinde o foaie de 1 cm şi se taie cu un pahar gogoşele rotunde. Se mai lasă 15 minute să crească. Se coc în ulei. Se pudrează cu zahăr farin sau se umplu cu gem.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s