Pastrav somonat cu sos

Pastrav somonat cu sos

 
Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
un pastrav somonat
1/2 lamaie
2 linguri ulei de masline
un pumn sare mare
Sosul:
o ceasca lapte
2 linguri faina de grau
sare,piper,cimbru,enibahar,foaie de dafin,nucsoara macinata
200 ml smantana
30 ml wisky sau conjac
50 ml vin alb
patunjel pentru decor

Mod de preparare:

– Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare.
– Il stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Sosul:
– Dizolvam faina in lapte, adaugam smantana si condimentele, dam la foc mic pana se ingroasa sosul.
– Adaugam vinul si taria.
In functie de consistenta,mai adaugam lapte la nevoie. – Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire.
Serviim pestele cu garnitura de cartofi si sos,presarat cu patrunjel proaspat,garnisit cu felii de lamaie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s