Gogosi rasucite


Gogosi rasucite

Se apropie sarbatorile iar mirosul imbietor de gogosi se simte in orice casa. Rasfata-ti masa din weekend cu aceste delicioase gogosi traditionale!
 

Specific :
romanesc
Timp de preparare :
mediu
Status :
consacrat
Numar portii :
12 persoane

Ingrediente:

ou 2 bucati lapte 1 pahar zahar tos 3 lingurite faina 1 kg drojdie 3 cuburi ulei de floarea-soarelui 150 ml

Preparare:

Drojdia se amesteca cu zaharul si cu laptele care s-a incalzit in prealabil si se lasa 5 minute.

Se toarna peste faina, se adauga si oualele battue, uleiul si se amesteca bine, pana se obtine un aluat destul de elastic.

Aluatul se lasa la crescut 30 de minute, la cald.

Se intinde aluatul pe masa de lucru si se imparte in cilindri subtiri si lungi, care se ruleaza, in spirala, de la jumatate.

Intr-un vas de fonta (preferabil tuci) se pune ulei la incins si cand este foarte bine incins se pun gogosile rasucite.

Se lasa pana devin aurii-cafenii si apoi se scot pe un servet de hartie, pentru inlaturarea surplusului de ulei.

Tips:

Se servesc fierbinti, cu zahar pudra deasupra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s