Gogosi cu branza sau branzoaice

Ghiozomele – Gogosi cu branza sau branzoaice

Modul de preparare 
este simplu, fara ingrediente complicate, asa cum se preparau pe vremuri: simplu. Aluatul: faina, apa, sare, 1 ou si untura. Se bate oul cu putina sare, se adauga o cana cu apa, o lingura de untura de porc sau ulei si apoi sa adauga faina. Se omogenizeaza compozitia prin framantat pana se obtine o coca. Se lasa coca la odihnit 10 –15 minute, apoi se portioneaza facandu-se niste cocoloase un pic mai mari ca un ou. Acestea se intind de marimea unei farfurioare. Pe jumatate din coca intinsa se adauga compozitia formata din branza si ou amestecate. Se pliaza partea libera de compozitie peste partea incarcata si la capete se lipesc marginile cu ajutorul degetelor, prin rasucire. Se prajesc in tigaie, in untura incinsa (sau ulei), la foc moderat pana sa rumenesc si pe-o parte si pe cealalta.

Se servesc atat calde cat si reci, in functie de preferinte simple, cu zahar, dulceata, iaurt, smantana etc.

Lasă un comentariu