Plante medicinale cu efecte antivirale

Plante medicinale cu efecte antivirale

Tratamentele medicamentoase nu sunt sigurele care pot preveni o raceala. Din fericire, mama natura a fost foarte darnica si ne-a lasat cateva ierburi fantastice cu efecte antivirale,  care lupta pentru sanatatea si bunastarea noastra. Iata o lista cu cele mai bune plante medicinale antivirale.  

Oregano
Utilizata de sute de ani in lupta impotriva afectiunilor bacteriene, fungice si virale, oregano este mai degraba cunoscut acum ca fiind un condiment alimentar. Totusi, efectele pe care le are aceasta planta condiment sunt extraordinare. Oregano este un dusman de neinvins al germenilor, asa ca nu ezita sa il folosesti atunci cand este nevoie. Pe langa condimentarea mancarurilor preferate, poti consuma oregano sub forma de ceai, tinctura sau  ulei esential pentru prevenirea afectiunilor virale si chiar pentru grabirea rezultatelor tratamentelor medicamentoase.

Echinaceea
Echinaceea este o planta foarte cunoscuta pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar. Despre echinaceea se spune ca stimuleaza producerea de celule albe in sange, ajutand astfel organismul sa lupte eficient impotriva virusilor. Pentru rezultate maxime, echinaceea trebuie sa fie luata la inceputul toamnei, timp de o luna. Sub forma de pilule, ceai sau tinctura, echinaceea iti va intari simtitor sistemul imunitar si te va feri  de afectiunile sezonului rece.

Usturoi
Usturoiul contine peste 200 de substante active, dintre care 20 sunt antivirale. Persoanele care consuma usturoi in mod frecvent pot confirma faptul ca sunt mai sanatoase si ca raceala si gripa se „lipeste” cu greu de ele. Daca nu suporti mirosul sau chiar gustul de usturoi proaspat, poti opta pentru capsulele care nu iti lasa in gura gust sau miros de usturoi dupa ce le inghiti.

Lemn dulce
Desi mai putin cunoscut pentru efectele sale, lemnul dulce este o planta excelenta si eficienta impotriva virusilor, bacteriilor si chiar a infectiilor fungice. Consuma lemnul dulce sub forma de ceai, tinctura sau capsule.

Soc
Socul a fost utilizat timp de mii de ani pe post de planta impotriva infectiilor antivirale. Socul combate eficient gripa, raceala si infectiile cailor respiratorii superioare. Se poate consuma sub forma de socata, ceai sau tinctura.

Schizandra
Mai putin cunoscuta in tara noastra, Schizandra (sau fructul cu 5 gusturi) este o planta utilizata de peste 2000 de ani in China pentru o gama larga de afectiuni. Schizandra este o planta care stimleaza intens sistemul imunitar, reda tonusul general si detoxifiaza organismul. Din pacate insa, la noi nu se gaseste decat sub forma de comprimate sau pudra.

Eucalipt
Eucaliptul contine compusi antivirali care maresc viteza de vindecare. Numai cateva picaturi de ulei esential de eucalipt adaugate in apa din cada, te vor ajuta sa respir mai bine usurand congestia, iar aburii inhalati vor actiona puternic in interior, distrugand virusii si bacteriile.

Lasă un comentariu