8 reguli pentru o dietă eficientă

 

8 reguli pentru o dietă eficientă

Te-ai urcat din nou pe cântar şi ai observat că 3 kilograme sunt în plus. Hotărât este că trebuie să scapi de ele rapid, înainte ca hainele de primăvară să le arate. Dar cum? Dacă nu ştii de unde să începi, îţi venim în ajutor cu sfaturi simple dar care şi-au dovedit eficienţa. 1. Micul dejun este obligatoriu!
„Nu sări peste mese!”, este regula numărul 1 asupra căreia nutriţioniştii atrag atenţia. Deşi multe persoane care au probleme cu greutatea tind să renunţe la una dintre acestea (de obicei micul dejun) în dorinţa de a slăbi, medicii avertizează ca această greşeală îi poate costa. În ciuda faptului că mănâncă mai puţin, pofta de mâncare creşte şi sunt mai predispuşi să facă alegeri alimentare greşite, cu un număr de calorii mare. În plus, mesele neregulate pot afecta metabolismul şi, astfel, lupta împotrivă kilogramelor devine mai anevoioasă.

2. Mănâncă de trei ori pe zi.
Cercetătorii de la Universitatea Purdue din Indiana susţin că această strategie este mult mai eficientă pentru a slăbi decât în cazul în care mănânci de mai multe ori pe zi şi mai puţin. Potrivit acestora, dieta cu 3 mese pe zi (săracă în calorii şi cu un conţinut proteic mare) oferă mai multă saţietate comparativ cu cea bazată pe 6 mese mai mici pe zi.


3. Ia masa la ore regulate.

Este recomandată respectarea orelor fixe de masă pentru crearea şi întreţinerea reflexelor stimulatoare ale secreţiilor digestive. Cel mai consistent trebuie să fie felul doi, felul întâi are rol de declanşare a apetitului. Pentru desert sunt indicate fructele pentru a asigura saţietatea.

4. Alege gustări săţioase.
Nucile şi migdalele sunt o sursă bogată de proteine care menţin starea de saţietate pentru o perioadă lungă de timp. Nu te lasă purtată de val şi consumă-le cu masură, pentru a nu te „încărca” cu calorii.


5. Limitează consumul de alcool.

Pe lângă faptul că este calorigen, acesta stimulează şi apetitul.

6. Nu te duce la cumpărături înfometată!
Cumpărăturile se fac de pe liste şi nu în condiţii de foame.

7. Mănâncă picant.
Alimentele picante stimulează arderea caloriilor. S-a dovedit că atat mâncarea picantă cât şi cafeina şi ceaiul verde cresc rata metabolismului.

8. Fă mişcare!
Fie că alergi, mergi la sală, faci aerobic sau alte exerciţii speciale, este foarte important să nu stai locului nicio clipă! Cu 10-15 minute pe zi de mişcare, de 3 ori pe săptămână, te vei simţi în formă şi vei arăta minunat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s