6 tratamente cu iaurt pentru faţă

6 tratamente cu iaurt pentru faţă

Nu mai este nevoie să amintim nenumăratele beneficii pe care le aduce consumul de iaurt organismului nostru. Însă iaurtul nu este recomandat doar pentru o dietă sănătoasă, ci acesta poate fi folosit cu succes şi în tratarea afecţiunilor pielii. Indiferent dacă ai tenul gras sau, din contra, foarte uscat, învaţă să-l îngrijeşti natural. Iată ce poate face iaurtul pentru pielea ta.

 1. Tratează acneea
Iaurtul te scapă de cel mai mare cpşmar al adolescenţei: coşurile. Aplică iaurt direct pe coşuri zilnic, după ce ai îndepărtat machiajul şi ai faţa curată. Masează bine pielea, lasă să acţioneze câteva minute şi apoi îndepărtează-l cu apă călduţă. Conţinutul bogat în zinc va ajuta şi la reducerea petelor şi închiderea porilor. Evită însă iaurturile aromate. Acestea au în compoziţie ingrediente care pot irita pielea.

2. Previne coşurile
Te-ai uitat în oglindă şi ai observat o pată roşie care promite că se va transforma într-un coş de toată frumuseţea? Nu sta cu mâinile în sân. Amestecă iaurt cu o bucăţică de drojdie de bere şi aplică pe zona afectată. Vei reuşi să-l opreşti înainte de a se forma.

3. Piele uscată
Dacă problema ta este pielea foarte uscată şi sensibilă, tot iaurtul te ajută. Combină ulei de măsline, turmeric, lemn de santal cu iaurt şi miere şi întinde pe zonele cu probleme. Lasă să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clăteşte bine cu apă.

4. Hidratare
Dacă frigul ţi-a afectat pielea şi ai nevoie de un hidratant puternic, apelează cu încredere la iaurt. Încearcă o mască din praf de linte şi iaurt. Las-o să se usuce şi apoi curăţ-o de pe faţă. Clăteşte bine cu apă. Efectele se vor vedea imediat.

5. Exfoliere
Amestecă iaurt cu coajă de portocală uscată, pisată. Lasă pasta să acţioneze aproximativ 15 minute şi apoi spală-te pe faţă. Acest procedeu este recomandat o dată pe săptămână, iar iaurtul este o soluţie la îndemână şi eficientă.

6. Piele îmbătrânită
Oferă-i un strop de strălucire aplicănd o cremă formata din iaurt, banane şi avocado. Însă nu doar tenul tău poate profita de beneficiile iaurtului. Acesta este recomandat şi în tratarea…Mâinilor uscate
– Combină un iaurt cu suc de lămâie şi lasă amestecul la frigider timp de câteva ore. Răsfaţă-ţi apoi mâinile cu pasta obţinută, masând. Lasă câteva minute să-şi facă efectul si clăteşte cu apă calduţă. Repetă procedeul de câteva ori pe săptămână şi rezultatele te vor surprinde.


Scalpului iritat
– Aplică iaurt la nivelul scalpului, înfăşoară-ţi părul într-un prosop şi lasă-l să acţioneze timp de 15 minute. Clăteşte-ţi apoi părul cu apă din abundenţă. Acest tratament te va ajuta să scapi şi de mătreaţă. Iaurtul are o compoziţie uşoară, delicată şi poate fi folosit în îngrijirea zilnică a pielii sensibile, fără a provoca reacţii alergice. Alege pentru pielea ta iaurturile naturale, fără coloranţi sau arome.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s