Creveti si calamari cu vin si usturoi

Creveti si calamari cu vin si usturoi












Ingrediente – Creveti si calamari cu vin si usturoi

200 g creveti(proaspeti sau congelati)
200 g inele de calamar (proaspete sau congelate)
cativa catei de usturoi
o legatura patrunjel verde
150 ml vin alb
2 linguri ulei de masline
zeama de la jumatate de lamaie
sare
piper
cimbru
busuioc

Mod de preparare – Creveti si calamari cu vin si usturoi

Eu am avut creveti si calamari congelati, asa ca i-am lasat sa se dezghete, apoi i-am spalat bine. Intr-un bol se amesteca zeama de lamaie cu vinul, condimentele, iar usturoiul se mixeaza bine cu patrunjelul, pana devine o pasta si se adauga in bol. Se opresc cateva fire de patrunjel pentru decor. Se lasa bolul la rece 15-20 de minute.
Se pune uleiul de masline intr-o tigaie, apoi se adauga crevetii si inelele de calamar. Cand zeama incepe sa scada se adauga toata marinata sise lasa la foc potrivit sa se inabuseasca, pana incepe sa se lege si sa scada zeama.
Se scot pe o frunza de salata si se orneaza cu patrunjelul taiat fin.

Timp de preparare: sub 30 minute minute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s