Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)

Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)











Ingrediente – Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)

1 kg calamari optonal 100 gr. carnat* 1 dl ulei de maŁsline 4 caŁtei de usturoi 100 gr. miez de paine sare, piper 2 cepe 1 rosie faŁraŁ pielitaŁ 1 linguraŁ unt 1 linguritaŁ sofran indian sau caril 3 dl vin alb Pt. garnitura de cartofi piure: 1 kg cartofi albi fierti 1 linguraŁ unt 2 gaŁlbenuse 1 dl lapte nucsoaraŁ paŁtrunjel

Mod de preparare – Calamari umpluti cu sos de vin (Lulas recheadas)

Calamari se pot umple dupaŁ imaginatia fiecaŁruia, cu ce are prin casaŁ.
CaŁrnati portughezi: sub nici o formaŁ nu sunt ca cei din Romania, puneti 100 gr. de salam sau parizer in loc.
Pt. umplut ii prefer pe cei mici, de obicei cei congelati sunt curaŁtati. DacaŁ se cumpaŁraŁ proaspeti este de preferintaŁ saŁ ii cerem curati, scaŁpaŁm mai usor🙂
1)Pune la praŁjit jumaŁtate din usturoi, carnat tocat, ulei de maŁsline, tentaculele,painea taŁiataŁ cubulete si lasaŁ saŁ se inmoaie cateva minute.
CondimenteazaŁ cu sare si piper si umple calamari.
Prinde cu scobitori.
2)In restul de ulei de maŁsline caŁleste ceapa cu restul de usturoi tocat.
AdaugaŁ rosia taŁiataŁ bucaŁti si calamari umpluti.
CondimenteazaŁ cu sare, piper, sofran indian, vin si lasaŁ la fiert la foc mic cca.20 min.
3)Redu cartofi la piure, amestecaŁi cu untul, gaŁlbenusele si laptele.
CondimenteazaŁ cu sare, piper si nucsoaraŁ.
Serveste alaŁturi de calamarii, decoreazaŁ cu paŁtrunjel.
PoftaŁ bunaŁ!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s