Calamari cu lamaie si usturoi

Calamari cu lamaie si usturoi

Ador calamarii !! Sambata trecuta am cumparat 1 kg de calamari proaspeti si tare tare frumusei asa ca imediat cum am ajuns acasa i-am si pregatit. Imi plac mult calamarii umpluti dar de data asta i-am facut la tigaie cu lamaie si usturoi. Au iesit extraordinar de gustosi si parfumati.

Si pentru ca nu am avut cum sa fac poze in timp ce curatam calamarii, va propun un clip micut, preluat de pe youtube, unde puteti vedea exact cum se curata corect calamarii,
Ingrediente
  • 1 kg calamari
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1-2 ardei iuti uscati
  • 1 lamaie
  • 1 pahar vin alb
  • 2 catei usturoi
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Spalam bine camarii,

si ii curatam ca in clipul de mai sus. Dupa ce i-am curatat, taiem sacul calamarilor in doua pe lungime.
In clipul de mai sus observam ca sunt trei tipuri de a-i taia: in inele de cca 1 cm grosime, sacul curatat dar intreg pentru calamarii umpluti sau taiati pe lngime in doua.
Intr-o tigaie teflonata sau ceramica, punem 2-3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi zdrobiti dar necuratati si ardeii uscati tocati ( daca vreti ca mancarea sa nu fie foarte picanta, eliminati samburii ardeilor).

Calim usturoiul pana ce uleiul este incins bine dupa care ii eliminam si adaugam calamarii,

Ii lasam pe foc mic spre mediu pana ce se evapora tot lichidul lasat de calamari. In acest moment adaugam vinul iar cand si acesta este complet evaporat adaugam sucul unei lamai si patrunjel tocat din belsug.
Mai lasam calamarii pentru 2-3 minute pe foc dupa care adaugam sare si piper dupa gust, stingem focul si ii servim imediat.
Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s