Efectele colagenului asupra pielii

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Este bomba pe care specialistii in chimie si produse farmaceutice au lansat-o de curand. Desi li se face atata reclama si toti marii producatori de cosmetice garanteaza efectele miraculoase pe care colagenul le are asupra pielii imbatranite, se pare ca ultimele cercetari infirma eficienta produselor cremelor anti-rid pe baza de colagen.                                                                                                            

Este bomba pe care specialistii in chimie si produse farmaceutice au lansat-o de curand. Desi li se face atata reclama si toti marii producatori de cosmetice garanteaza efectele miraculoase pe care colagenul le are asupra pielii imbatranite, se pare ca ultimele cercetari infirma eficienta produselor cremelor anti-rid pe baza de colagen.

Ce este, de fapt, colagenul? Este o proteina care da pielii elasticitate si aspect sanatos. Pe masura ce organismul imbatraneste, cantitatea de colagen scade, de aceea colagenul a devenit un fel de ingredient cheie al produselor cosmetice create special pentru pielea imbatranita. Producatorii de creme anti-rid sustin ca aceste produse au efecte miraculoase, intinerind pielea si atenuand semnificativ ridurile.
Firme de renume, printre care L’Oréal Paris, si-au marit considerabil cifra de vanzari, tocmai datorita scoaterii pe piata a unor produse pe baza de colagen, destinate superevelor de peste 35 de ani. Ultimele cercetari, facute de specialisti in stiinte farmaceutice, vin sa infirme insa efectele miraculoase ale colagenului prezent in creme. Richard Guy, profesor la Universitatea din Bath, declara ca impresia falsa creata de producatorii de cosmetice cum ca produsele pe baza de colagen intineresc pielea are la baza ideea absurda ca aceasta proteina poate patrunde usor in piele. Dr. Blanca Sengerova, de la Universitatea din Oxford, se declara stupefiata de toate reclamele care promit intinerirea pielii prin simpla folosire a cremelor pe baza de colagen. Iar profesorul Jonathan Hadgraft, de la Universitatea din Londra, explica faptul ca, desi credinta generala este ca peste 60% din cantitatea de crema folosita este absorbita de piele, de fapt, cea mai mare parte a substantelor continute de aceasta raman la suprafata pielii.

Specialistii care sustin ca  a cumpara creme scumpe anti-rid inseamna, de fapt, a arunca banii, explica de ce colagenul nu are niciun efect asupra ridurilor. Moleculele de colagen prezente in creme si lotiuni, sustin acestia, sunt prea mari, astfel incat foarte putine reusesc sa patrunda prin piele. De aceea, majoritatea raman la suprafata pielii, pana in momentul in care sunt indepartate prin spalare. Altfel spus, ingredientul atat de des invocat in combaterea ridurilor nu are cum sa isi faca efectul pe care mizeaza producatorii de cosmetice.
In replica, producatorii de la L’Oréal au declarat ca firma foloseste in fabricarea cremelor sfere de colagen deshidratat care, in combinatie cu alte elemente, se maresc de pana la noua ori, creand un strat hidratant cu efect de calmare la suprafata pielii.
Parerile raman deocamdata impartite. Cert este ca, dincolo de efectele reale sau nu ale colagenului asupra pielii, in scurt timp se vor resimti, probabil, o serie de efecte mai putin miraculoase – acelea ale stirilor de acest gen asupra cifrelor de vanzari ale marilor firme producatoare de produse cosmetice anti-imbatranire.?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s