Retete pentru balsam de buze

 
 
 Retete pentru balsam de buze
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Un balsam de buze preparat in casa este esential pentru pielea buzelor, deoarece ele sunt mult mai delicate decat orice alta parte a corpului, avand un strat superior de celule foarte subtire care le face mult mai expuse la temperaturile extreme si conditiile meteorologice aspre.                                                                                                                                                                                                                                    

Un balsam de buze preparat in casa este esential pentru pielea buzelor, deoarece ele sunt mult mai delicate decat orice alta parte a corpului, avand un strat superior de celule foarte subtire care le face mult mai expuse la temperaturile extreme si conditiile meteorologice aspre.
Aceste balsamuri de buze naturale nu sunt doar calmante si hranitoare, dar si foarte usor de preparat si economice. Iar cel mai important aspect din toate este faptul ca balsamul contine numai ingrediente 100% naturale.

Balsam de buze cu lavanda (efect calmant, vindeca crapaturile, ideal de folosit in anotimpurile reci si toride)
Ingrediente:– 30g ceara de albine
– 2 linguri (30ml) uleiul de migdale dulci
– 2 linguri (30ml) ulei de Calendula (galbenele)
– 3 picaturi de ulei esential de lavanda
Echipament necesar:– cratita din otel inoxidabil
– lingura de lemn
– borcane mici de sticla, inclusiv capace
Mod de preparare:Intr-o cratita din otel inoxidabil se topeste ceara de albine, uleiul de migdale si uleiul de galbenele,la foc mic, amestecand continuu. Odata complet topit, se ia cratita de pe foc.

Continuati sa amestecati pana cand compozitia se raceste la temperatura corpului (37 C), abia apoi adaugati uleiul esential de lavanda. Dupa preferinta mai puteti adauga si alt ulei esential preferat. Compozitia se lasa la rece in borcane mici de sticla. Mai cititi: Uleiul esential de lavanda

Balsam de buze cu rozmarin (calmeaza, hidrateaza si este ideal pentru buzele crapate)
 Ingrediente:– 4 linguri ulei de masline
– 1 lingura ceara de albine
– 2 linguri frunze de rozmarin
– 2 linguri apa de trandafiri
Mod de preparare:Puneti uleiul si ceara de albine intr-un castron rezistent la caldura, iar acesta la randul sau peste o cratita cu apa care fierbe la foc mic (castronul nu trebuie sa atinga apa). Dupa ce amestecul este topit se adauga rozmarinul si apa de trandafir.

Se mai lasa la foc mic inca 30 minute, dupa care se strecoara intr-un borcan si se pune capacul de abia dupa racire. Mai cititi: Uleiul esential de rozmarin  si Rozmarinul

Balsam de buze cu miere (calmeaza si vindeca inflamatiile)
Ingrediente:– 1 lingura ceara de albine
– 4 linguri ulei de migdale
– 1 lingurita miere
Mod de preparare:Topiti usor usor ceara de albine si uleiul pe o baie de aburi (descrisa in reteta de balsam de buze cu rozmarin). Odata topit amestecul se ia de pe flacara si se amesteca mierea.
Continuati sa amestecati pana cand amestecul incepe sa se raceasca, apoi turnati compozitia intr-un borcan mic cu capac.

Balsam de buze cu unt de cacao
Ingrediente:
– 118ml ulei de masline
– 85g unt de cacao
– 28g ceara de albine
– 1/2 capsula de vitamina E
Mod de preparare:Topiti pe o baie de aburi ceara de albine, untul de cacao si uleiul de masline, amestecand continuu. Dupa ce s-au topit

toate, se ia de pe foc si se adauga 1/2 capsula de vitamina E, se amesteca bine si apoi se toarna in borcanase.
Se lasa la racit complet, apoi se pun capacele. Se aplica pe buzele uscate si crapate.

 
Mai puteti adauga in balsamul de buze si urmatoarele plante medicinale:
  – 1 lingurita nalba uscata sau 1 lingura nalba proaspat tocata
  – 1 lingurita flori uscate de galbenele sau 2 flori proaspete de galbenele
  – 1/2 lingurita tataneasa uscata sau 2 frunze proaspete de tataneasa, tocate
Mod de preparare:Daca adaugati plante medicinale in balsamul de buze, trebuie sa le puneti in amestecul de ceara de albine si ulei topit.
Mentineti amestecul la punctul de fierbere (pe baia de aburi) timp de 15 minute inainte de a strecura compozitia intr-un borcan curat.
In timp ce amestecul este inca fierbinte se adauga mierea si apoi se lasa sa se raceasca complet inainte de a pune capacul..
Va recomandam sa mai cititi si:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s