Inghetata cu Limoncello si amaretti

 Inghetata cu Limoncello si amaretti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pune afinele, 1 lingura limoncello si 1 lingura zahar intr-o tigaie si fierbe la foc mic pentru aproximativ 1 minut, pana cand amestecul prinde o culoare mai intensa, dar cu atentie ca afinele sa ramana intregi. Se lasa la racit complet.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Servire: 4 portii
Ingrediente:

  • 300g afine
  • 4t linguri limoncello
  • 3 linguri zahar pudra
  • 300ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri vin pentru desert
  • 6 biscuiti amaretti, zdrobiti

Mod de preparare:
Pune afinele, 1 lingura limoncello si 1 lingura zahar intr-o tigaie si fierbe la foc mic pentru aproximativ 1 minut, pana cand amestecul prinde o culoare mai intensa, dar cu atentie ca afinele sa ramana intregi. Se lasa la racit complet.
Intr-un castron toarna smantana, restul de limoncello, vinul si cu ajutorul unui mixer bate ingredientele pana se ingroasa. Se lasa la congelator 2-2 1/2 ore.
Dupa aproximativ 2 ore, pune intr-un pahar special de inghetata cateva afine, putini biscuiti sfaramati amaretti si o lingura de inghetata. Repeta procedeul de 2 ori, finalizand cu cateva afine si amaretti deasupra.  Procedeaza la fel cu al doilea pahar.
Va dorim pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s