cornulete din ardeal

cornulete din ardeal

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
500 gr. faina
300 gr. margarina rama
200 gr. smantana
3 oua
250 gr. nuci macinate
200 gr. zahar
un praf de sare

Mod de preparare:

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de sare .
se freamanta un aluat potrivit de tare .
din el se forneaza un sul care se imparte in 8 bucatele egale .
din fiecare bucata se face o foaie si se unge cu margarina rama topita si se ruleaza.
acelasi lucru se repeat la toate 8 bucatile .
se lasa la rece ½ ora.
fiecare rulada se taie din nou in 8 parti egale sa iasa 64 buc.
fiecare bucata se intinde se umple cu crema si se coace

umplutura:

3 albusuri de ou battue spuma cu 200 gr. zahar si 250 gr. nuca macinata .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s