Cornulete cu gem si nuca

Cornulete cu gem si nuca

Timp de preparare:
1 ora si 45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 g faina
un pachet margarina/ unt
3 linguri de zahar
100 ml apa
drojdie
un varf de sare
nuci pisate 50-100 g si gem

Mod de preparare:

Se aseaza faina cernuta pe plansa de lucru si se face o scobitura in care se pune margarina/untul la temperatura camerei taiat in bucatele, zaharul, sarea, apa, drojdia si nucile.

Se framanta un aluat pana cand se incorporeaza bine toate ingredientele si se lasa la dospit pana creste in volum (aprox. o ora).

In functie de marimea dorita a cornuletelor aveti doua posibilitati:
– intindeti tot aluatul intr-un strat subtire si o forma circulara si taiati-l astfel incat sa va iasa pana la 16 triunghiuri
– luati bucati mai mici din aluat, intindeti-le asemanator si taiati triunghiuri mai micute

Puneti cate putin din gem pe fiecare triunghi, rulati-l si umpleti tava de copt asezand cornuletele la distanta de min.3 cm unele de altele.
Coaceti in cuptorul preincins 35-45 min la foc mic spre mediu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s