Cornulete Ca La Mama Acasa

Cornulete Ca La Mama Acasa

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
250 g margarina Rama( unt)
untura cat o nuca
2 oua
2 galbenusuri
150 g zahar
15o ml lapte
750 g faina
4 linguri smantana
1 zahar vanilat
1 praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
250 g rahat
gem de consistenta mai tare

Mod de preparare:

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore bune se freaca bine cu zaharul, se adauga toate ouale, zaharul vanilat, praful de copt stins cu putin lapte si smanatana.
Adaugam treptata faina si laptele.
Framanatam putin si lasam sa se odihneasca 15 minute, la cald, apoi facem 20 de cocuti.
Intindem pe rand fiecare cocut cu sucitorul si cu ajutorul unui cutit sau pinten , taiem aluatul in 8 parti egale. Umplem fiecare cornulet cu feliute de rahat sau cu putin gem, apoi rulam toate cornuletele.
Lasam cuptorul la incalzit 10 minute la 180 grade , introducem tava cu cornulete pentru 20-25 minute sa se coaca.
Lasam cornuletele sa se raceasca pe tava. Le asezam apoi pe o farfurie si le presaram cu zahar praf.
Pofta mare !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s