Gem de capsuni fara zahar

Gem de capsuni fara zahar

 Iata povestea retetei de gem de capsuni fara zahar… si c-un pic de suc de mere: saptamana trecuta am publicat o dementiala placinta cu rubarba si capsuni si v-am cerut atunci parerea asupra retetelor cu capsuni pe care ati dori sa le vedeti publicate cat de curand, pentru a nu rata sezonul acestor parfumate fructe. Una dintre sugestii mi s-a parut foarte interesanta, a venit de la Adina care mi-a spus ca i-ar place un gem de capsuni fara zahar, eventual cu suc de mere, ajutandu-ma astfel sa vin intampinarea dorintei altei cititoare fidele, Melanie, a cerut o reteta de capsuni in combinatie cu un alt fruct. Deci… mi-am pus mintea la contributie si astea ar fi conluziile: capsuni plus mere egal un gem de capsuni 100% fara zahar, cu o culoare si o consistenta placuta si cu un gust dulceag-acrisor, dar foarte parfumat.

 Timp de pregatire: 00:05 ore
Timp de gatire: 00:25 ore
Timp Total: 00:30 ore
Numar portii: 1 borcan
Grad de dificultate: usor
Ingrediente Gem de capsuni fara zahar:

  • 500 de grame de capsuni spalate si curatate de codita
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 300 de ml. de suc de mere natural, fara adaus de zahar

Preparare:

Precizez inca o data ca din ingredientele de mai sus mi-a rezultat atata gem cat sa umplu un borcan de 370 de mililitri si inca 2 linguri pentru degustare. Daca se doreste sa se pregateasca mai mult gem, se mareste proportional cu intentiile fiecaruia cantitatea ingredientelor.
1. Capsunile spalate si curatate de codita le-am pus intr-un castronel, le-am stropit cu zeama de la 1/2 de lamaie si le-am acoperit cu apa rece (poza 1). Am considerat ca lamaia va ajuta atat la pastrarea unui colorit frumos al fructelor, preintampinand oxidarea, si le va face si ceva mai ferme.
2. Sucul de mere l-am pus intr-o craticioara si l-am fiert pana a scazut mai mult de jumatate (poza 2).
3. Am pus peste sucul de mere redus capsunile bine scurse de apa cu lamaie (poza 3).
4. In scurt timp, a inceput sa se formeze spuma, ca la orice gem, pe care am indepartat-o cu grija (poza 4). Am fiert gemul pana a scazut la jumatate, daca se doreste o consistenta mai ferma se pot pasa o parte din fructe, dar tineti cont ca e un gem de capsuni, capsunile contin pectina si aceasta va ajuta cu ceva la ingrosare, chiar daca gemul nu contine zahar.

 Gemul se pune fierbinte in borcane sterilizate si uscate, se infileteaza capacele si se racesc lent, asa cum am explicat la reteta de dulceata de capsuni.

In urma degustarii pot spune ca e chiar foarte placut acest gem, gustul de acru nu este pronuntat, cel de mere as zice ca e prea putin sau chiar deloc sesizabil iar ceea ce ramane este o nota dulceaga si foarte parfumata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s