Dulceata exotica

Dulceata exotica


Ingrediente:– 2 kg pulpa de pepene verde;
– 500 g pere;
– 500 g portocale;
– 1 lamaie mica;
– 1 baton vanilie;
– 1 paharel mic de rom alb;
– 2,8 kg zahar.
Mod de preparare:1. Se taie pulpa de pepene in cuburi mici.
2. Portocalele se curata de coaja si apoi se taie coaja in fasii subtiri.
3. Se pun toate fructele la macerat impreuna cu zaharul, coaja de portocale si batonul de vanilie taiat pe din doua.
4. Dupa 12 ore turnati compozitia in cratita de dulceata, puneti vasul pe foc si dupa ce dulceata a dat in clocot se mai lasa sa fiarba inca circa 40 de minute la foc moale.
5. Cand dulceata s-a legat, se adauga sucul de lamaie si romul.
6. Se scoate imediat batonul de vanilie si se toarna dulceata in borcane. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s