Dulceata de sfecla

Dulceata de sfecla




Ingrediente:– 1 kg sfecla;
– 1 kg zahar;
– 3 lamai;
– 2 plicuri zahar vanilat.
Mod de preparare:1. Se alege sfecla de forme alungita cu cat mai putine striatii albicioase si se taie cubulete.
2. Se pune la fiert, la foc domol apoi se scurge apa si se trecoara prin tifon dublu.
3. Separat se face un sirop, iar cand acesta incepe sa se lege se pune sfecla si se mai fierbe pana se leaga ca o dulceata.
4. Cand este gata se adauga lamaia taiata felii si zaharul vanilat.
5. Se mai dau 2-3 clocote, apoi se pune rece in borcane curate, sterilizate si se leaga cu celofan dublu. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s