Dulceata de caise (reteta clasica)

Dulceata de caise (reteta clasica)

Timp de preparare:
2 ore (complexitate ridicata)

Ingrediente:
3 kg caise fara samburi
2
400 kg zahar (cam 0
800 g zahar pt un kg de fructe)
2 pliculete sare de lamaie Dr. Oetker
1 pliculet conservant Dr. Oetker.

Mod de preparare:

Caisele sanatoase, se spala, se scot samburii se pun intro oala corespunzatoare ca marime, adaugam zaharul si lasam la rece(in frigider) peste noapte. Punem caisele la foc, adaugam sarea de lamaie, amestecam in dulceata sa nu se lipeasca de oala, fierbem 30 minute, spumuim(indepartam spuma care se formeaza). Luam oala de pe foc, scurgem siropul care s-a format intro alta oala si il fierbem aproximativ 30 minute, dupa care amestecam cu fructele, adaugam conservantul si lasam dulceata sa clocoteasca 2-3 minute (am procedat in acest mod sa nu se zdrobeasca prea tare caisele), dupa care se toarna in borcane cu capace filetate, spalate si sterilizate ( sterilizarea se face in cuptorul aragazului aprins, pana se usuca borcanele). Punem borcanele la dunst uscat (acoperite cu o patura groasa) pana a doua zi cand se racesc si le depozitam in camara.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s