Dulceata de agrise

Dulceata de agrise se poate prepara atat din agrise verzi cat si coapte gustul fiind la fel de delicios si dulce.

Dulceata de agrise 1.jpg
Dulceata de agrise este foarte aromata si gustul

fiind la fel de delicios si dulce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ce ingrediente se folosesc?
  • 1 kg zahar
  • 500 ml apa
  • 1,250 kg agrise
  • 1 crenguta de menta sau busuioc.

Cum se prepara?

  1. Se face siropul de zahar, se trage vasul de pe foc atunci cand este legat bine. Daca zaharul are impuritati, se spumuieste des siropul.
  2.  Se spala agrisele, se pun in sirop pentru 10 minute, apoi se pune dulceata la foc tare. Se spumuieste des si se parfumeaza cu o crenguta de menta. Cand dulceata forfoteste gustam din sirop sau facem pro­ba bobului legat Se trage vasul de pe foc si se lasa aco­perit pana cand se raceste continutul, apoi se pune dul­ceata in borcane (fara menta sau busuioc) si se leaga cu celofan. Se pastreaza in loc uscat, aerisit si fara lumina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s