Slanina afumata

 

Slanina afumata

 

 

 

Ingrediente

  • slanina
  • sare

 

Mod de preparare reteta Slanina afumata

 

 

Slanina se prepara ca si slanina cruda sarata, iar daca are prea multa sare se va scutura si se va pune in apa rece timp de o ora.
Fiecare bucata de slanina se strapunge la un capat, iar in gaura formata se introduce o sfiara curata. Toate bucatile se agata de un drug in curent de aer uscat pentru a se usca dupa care se vor pune pentru 3-4 zile la afumat.
Trebuie avuta grija ca temperatura fumului sa nu fie prea ridicata, caci astfel slanina incepe sa se topeasca usor, in detrimentul calitatii.
Culoarea slaninei afumate trebuie sa fie rosiatic-galbuie. Temperatura fumului nu trebuie sa treaca de 18 grade, maxim 20.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s