Slănină afumată a la Moldova


 

Slănină afumată a la Moldova











 
După aproximativ o săptămână de la tăierea porcului, slănina se scoate de la sare, se curăţă, se pune o oră în apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Fiecare bucată de slănină se străpunge la un capăt, iar în gaura formată se introduce o sfoară curată cu care se leagă şi agaţă în curent uscat de aer, pentru a se zvânta. După zvântare, slănina se pune în afumătoare, unde se ţine aproximativ 3-4 zile. Trebuie avut grijă ca temperatura fumului să fie de aproximativ 18-20 grade, altfel slănina începe să se topească uşor, pierzând din calitate.
După ce se constată că slănina a fost afumată îndeajuns, se scoate din afumătoare şi se agaţă spre păstrare la temperaturi cuprinse între 0-10 grade (iarna, în podul casei sau în cămară; vara, în frigider). A se evita păstrarea slăninii afumate în congelator, deoarece prin congelare slănina capătă un gust rânced. Culoarea slăninii afumate trebuie să fie roşietică-gălbuie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s