Piftie a la moldova [racitura]


 

Piftie a la moldova

Căpăţână şi buturele de porc, usturoi, sare. După ce se pârlesc se spală şi se pun într-o oală cu apă la opărit. După un clocot, apa se scurge şi se umple vasul din nou cu apă rece. Se continuă fierberea la foc puternic, adăugându-se după gust sare şi usturoi pisat. La 1 kg carne se pune 1 litru de apă.
În timpul fierberii, se ia din când în când câte o lingură de zeamă şi se pune la rece; dacă zeama se încheagă, se poate lua vasul de pe foc. După ce a fiert două ore, se adaugă sare, foi de dafin şi se lasă să fiarbă până ce toată carnea se desprinde de pe oase. Zeama se strecoară şi se pune separat. Oasele se aruncă, iar carnea se împarte în farfurii. Se adaugă în fiecare farfurie, zeama păstrată de la a doua fierbere şi se pun farfuriile la rece.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s