Caltaboşi afumaţi a la moldova

Caltaboşi afumaţi a la moldova

1,5-2 kg carne de la ceafă şi de la guşă, 500 g ficat, 200-300 g ceapă, piper pisat, sare, cuişoare. Carnea şi ficatul se taie în bucăţi şi se trec prin maşina de tocat. Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi călită în puţină untură. Totul se amestecă bine, adăugându-se sare şi condimente după gust. Cu compoziţia obţinută se umplu maţele mai subţiri, după care acestea se pun la fiert în apă cu puţină sare, fierbându-se aproximativ 40-50 minute, fără clocot. Când caltaboşii sunt fierţi, se scot la răcorit, apoi se dau 3-4 ore la fum rece. După ce s-au afumat, caltaboşii se consumă reci sau se prăjesc în tigaie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s