Ciolan afumat pe pat de varza in vas roman

 

 

 

 

Ciolan afumat pe pat de varza in vas roman

 

 

 

 

 

 

E martie, primavara bate la usa si iarna friguroasa se indeparteaza odata cu trecerea zilelor. Incetul cu incetul bunatatile purcelului sacrificat se imputineaza in camara, si m-am gandit sa incerc o alternativa la afumaturile mestesugarite de noi, cumparand un ciolan afumat de la una din macelariile mele preferate. De data aceasta in loc de o reteta de afumaturi, am sa va prezint o reteta cu afumaturi. In acest sens, am ales preparatul meu favorit „Ciolan afumat pe pat de varza in vas roman”.
Este o reteta simplu de gatit si foarte gustoasa.
Mai intai se pregateste vasul roman pentru utilizare umplandu-se atat vasul cat si capacul acestuia cu apa pentru a se imbiba bine, se lasa asa aproximativ 15-20 de minute. In timp ce vasul absoarbe apa, luam o varza murata medie pe care o taiem julienne si o punem la calit in tigaie cu putina untura pana cand devine translucida. Varza astfel preparata o amestecam cu 3-4 linguri de pasta de tomate, 2 lingurite de boia, 3-4 foi de dafin, marar, cimbru si boabe de piper dupa gust. In aceasta etapa, golim vasul de apa si asezam uniform varza ce tocmai a fost condimentata. Peste aceasta asezam un ciolan afumat mare cu os , inchidem capacul si punem vasul la cuptorul incalzit bine. Dupa 2 ore obtinem o reteta cu afumaturi delicioasa, avand un gust si aspect rustic.
Va uram pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s