Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
1kg.creveti deja curatati
6 linguri plus 2-3 lingurite de amidon
2-3 lingurite apa
1/2 pahar ulei de papusoi (corn oil)
4 catei mari de usturoi
3 linguri zahar
1 lingurita ardei rosu iute
1 lingurita sare
3/4 pahar sos de rosii
2 lingurite otet pentru orez
2 lingurite ceri uscate (sherry)
1 legatura ciapa verde
1 pahar orez (basmati)

Mod de preparare:

Taiem marunt usturoiul.
Taiem marunt ciapa verde o vom folosi pentru decorare.
Pregatim orezul: il spalam si il punem la copt, eu pun 1 pahar de orez (basmati) la 1 pahar si jumatate de apa, las sa se inceapa sa fiarba la foc mare apoi dau incet focul lasind sa se coaca timp de 15min. cu capacul acoperit.
Punem o tigaie cu uleiul de porumb la foc, apoi luam crevetii si ii inmuiem pe o parte si pe alta in amidon apoi ii prajim pe amindoua parti sii punem pe o farfurie cu un servetel ca sa se scurga uleiul.
In tigaia care am prajit crevetii scoatem din ulei si lasam cam 2-3 linguri apoi adaugam usturoiul, piperul rosu iute, zaharul si sarea lasam sa se prajeasca pentru citeva minute, apoi adaugam si sosul de rosii, cerile uscate si otetul lasam sa fiarba. Apoi adaugam si amidonul amestecind bine lasam sa se coaca timp de 2-3min si punem in sos crevetiisi mai lasam sa se coaca cam 15min.
Luam o farfurie punem orezul si asezam peste orez sosul cu creveti si ornamentam cu ciapa verde.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s