Mini-chiftelute cu salata de cartofi

Mini-chiftelute cu salata de cartofi

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru 4 persoane:
350 g carne tocata porc (sau amestec vita cu porc)
1 ou crud
2 linguri pesmet
5-6 cartofi potriviti
2-3 cepe
1 ardei gras rosu
5-6 catei de usturoi
1 legatura marar si patrunjel
1-2 inflorescente de marar (pentru decor)
50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
150 ml ulei pentru prajit
50 g masline negre
1/2 dovlecel taiat pe lat
4-5 linguri faina
2-3 frunze de vita de vie, salata verde sau spanac
sare, piper, paprika, cimbru
pentru sosul picant:
1 galbenus
1 lingura mustar
2 linguri smantana
3 linguri otet
optional zeama de la 1/2 de lamaie
30 ml ulei

Mod de preparare:

Se pune carnea tocata intr-un castronel, oul crud, pesmetul, verdeata tocata, cateva cubulete mici de ardei rosu, sare, piper, paprika si usturoiul dat pe razatoarea mica. Se omogenizeaza bine compozitia.
Cu mana uda sau putin unsa cu ulei se fac chiftelute cat mai mici (cat o maslina) si se pun pe un fund de lemn ud. Se dau prin faina si se pun la prajit in uleiul incins intr-o tigaie antiaderenta, apoi se scot cu o spatula pe hartie absorbanta si se lasa sa se raceasca.
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in coaja intr-un litru de apa rece la foc mic cu capac, 20-25 minute. Se curata ceapa si se taie foarte fin pestisori, se pudreaza cu putina sare, se strange putin cu mana, se spala in apa rece, se stoarce putin si se pune intr-un castron.
Dupa ce s-au racorit putin cartofii, se curata de coaja si se taie in felii nu prea mari. Se adauga in castron peste ceapa.
Preparati sosul picant: amestecati intr-un castronel cu un tel sub forma de para galbenusul cu mustar, sare si piper, ulei, otet (optional zeama de lamaie) si la urma smantana. Omogenizati si adaugati 3-4 linguri din sos peste cartofi. Restul puneti-l intr-o sosiera.
In castronul cu cartofii adaugati cateva fasiute foarte subtiri de ardei rosu, putin patrunjel tocat nu prea marunt. o treime din chiftelute si maslinele (pastrati cateva pentru decor). Amestecati foarte usor ingredientele, eventual mai condimentati, daca este nevoie.
Jumatatea de dovlecel se curata de coaja, se scobeste bine si se decupeaza sub forma de floare de nufar cu ajutorul unui cutitas mic. Dovlecelul se pune apoi la fiert in apa rece cu sare cam 10 minute, la foc mic, sa nu se inmoaie prea tare. Scoateti-l usor din apa si asezati pe un platou pe cateva frunze de vita de vie, salata verde sau spanac.
Umpleti dovlecelul cu chiftelute si decorati-l cu fasiute de ardei rosu si inflorescentele de marar. Asezati pe platou salata cu chiftelute si cartofi, decorati cu cateva masline, felii de lamaie, frunze de marar si patrunjel si asezati de jur imprejur restul chiftelutelor. Serviti cu sosul picant.
Pofta buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s