Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
600 g de carne de vacuta
1 – 2 cepe potrivite
telina radacina si frunze
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei
2 – 3 rosii bine coapte sau suc de rosii
1 cescuta de orez
sare
2 – 3 linguri de ulei
1 – 2 oua
1 – 2 linguri de otet de mere

Mod de preparare:

Carnea se spala si se taie cubulete potrivite care se pun la fiert in apa rece. Cand incepe sa faca spuma se scot cubuletele de carne , se spala, se arunca apa in care au fiert si se pun din nou la fiert in apa rece si curata cu cele 2 – 3 linguri de ulei. Se acopera oala si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand este pe jumatate patrunsa carnea se adauga zarzavatul spalat si curatat, tocat marunt sau dat pe razatoare. Se continua fierberea cu capac la foc potrivit. Cand legumele sunt fierte se pune orezul spalat, apoi, dupa cateva clocote se adauga si rosiile decojite si maruntite sau sucul de rosii si se potriveste de sare. La final, dupa ce toate sunt fierte se opreste focul, se bat ouale intr-un castronel cu otetul si se pune in ciorba. Se adauga frunzele de telina tocate marunt si se acopera oala pentru cateva minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s