Gem de corcoduşe cu scorţişoară şi ghimbir

Gem de corcoduşe cu scorţişoară şi ghimbir

 

 

 

 

Fac o excepţie de la regula autoimpusă care spune să postez aici doar ceea ce am făcut cu mâna mea. Asta pentru că m-a dat gata un gem de corcoduşe cu scorţişoară şi ghimbir, făcut de Nathalie, o prietenă care mi-a fost de multe ori sursă de inspiraţie în diverse experimente expuse aici de-a lungul timpului.
Am luat-o pe ghicite ca să aflu ce anume a pus în el. Şi, pentru că am aflat, nu mă pot abţine să nu spun şi altora despre aşa minunăţie. Este foarte uşor de făcut, ingredientele sunt la îndemână, iar rezultatul este uimitor.
Gemul este făcut din corcoduşe, zahăr, scorţişoară şi praf de ghimbir. Corcoduşele spălate şi curăţate de sâmburi se amestecă cu zahăr (zahăr cât jumătate din cantitatea de corcoduşe, care sunt destul de dulci), iar după ce au lăsat ceva suc se pun la foc viu.
După ce a început să fiarbă trebuie amestecat destul de des, pentru a nu se prinde de fundul cratiţei. După ce a început să scadă, se adaugă scorţişoară măcinată (o linguriţă la un kilogram de corcoduşe) şi praf de ghimbir. Ghimbirul este destul de puternic, astfel că trebuie dozat cu atenţie, adăugând puţin câte puţin, aşa cum adăugaţi piper într-o mâncare. Dacă este pus prea mult ghimbir, gemul va fi puţin iute, picant.
Se fierbe până se îngroaşă (timpul de fierbere variază în raport de puterea flăcării şi de grosimea cratiţei), apoi se ia de pe foc şi se pune fierbinte în borcane sterilizate. Dacă borcanele sunt reci, lăsaţi şi gemul să se răcească şi apoi îl puneţi în borcane şi îl sterilizaţi.

Gemul rezultat este dulce-acrişor, gălbui şi aromat, simţindu-se atât mirosul de scorţişoară, cât şi aroma de ghimbir.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s