Dulceata de struguri

Dulceata de struguri

Ingrediente dulceata de struguri:
1 kg boabe struguri
1 kg zahar
zeama de la o lamaie
500 ml apa
3 pliculete zahar vanilat
Modul de preparare a retetei:
Pentru dulceata de stuguri trebuie alesi struguri cu boabe mari, nu foarte zemosi, care se pot curata de samburi si de pielita. Se spala boabele de struguri apoi se indeparteaza samburii si pielita.
Zaharul se pune la fiert cu apa si cu sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba pana cand siropul s-a legat, se stinge focul si imediat se adauga la dulceata boabele de struguri. Se lasa 10 minute pentru ca boabele de struguri sa lase sucul, apoi se pune cratita din nou la foc, pana se leaga din nou. Trebuie avut grija sa se indeparteze spuma de pe dulceata de indata ce apare.
Dulceata de struguri este gata cand siropul este legat (ridicand lingura cu care se amesteca in dulceata, siropul curge greu, cu picaturi rare) iar boabele de struguri plutesc uniform in dulceata.
Cand dulceata este gata se adauga zaharul vanilat si se stinge focul. Dulceata de struguri se lasa in cratita sa se raceasca pana aproape de temperatura camerei, apoi se pune in borcane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s