Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine

Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine

Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate ridicata)

Ingrediente:
1 kg strugurei (pe care i-am pastrat in congelator sa pot face combinatia cu visine si rabarbura)
1/2 kg tulpini sau bete(cum vreti sa le spuneti) de rabarbura
1/2 kg visine
1 kg si 500 g zahar
2 plicuri gel fix 1:1
1 plic gel fix 2:1 (acestea le-am avut in camara
insa puteti folosi gel fix de un singur fel). Precizez ca pt siguranta am adaugat in plus un plic de gel fix
in loc de 2 am folosit 3 plicuri la 2 kg de fructe.

Mod de preparare:

Eu am inceput cu spalatul si sterilizatul borcanelor (mi-au trebuit 7 borcane cu capac filetat). Sa pot face combinatii de fructe carora le-a trecut vremea si fructe care se gasesc, congelez fructele al caror sezon de recoltare a trecut. Deci, scoatem da la congelat strugureii, spalam si curatm visinile de codite si samburi, tijele de rabarbura se curata de pielite, se spala si se taie bucatele, le punem pe toate intrun cratit incapator, amestecam plicurile de gel fix cu putin zahar, respectand proportiile recomandate la instructiuni, adaugam amestecul peste fructe si le punem la fiert dupa indicatiile de pe plic. Dupa expirarea timpului de fierbere, adaugam restul de zahar si continuam fierberea dulcetii exact dupa instructiuni. Gemul gata preparat se toarna in borcanele spalate si sterilizate, se capacesc, se intorc cu gura in jos 5 minute, apoi le dam la dunst uscat pana ziua urmatoare(se tin acoperite cu o patura groasa), cand se pot aseza in camara.
Sfat: vreau sa vin cu o completare, noua ne plac dulceturile ,,putin mai acrisoare,, deci cine se hotaraste sa incerce reteta, ii recomand sa puna mai mult zahar, cam 500 g in plus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s