Dulceata de Rubarba si Capsuni

Dulceata de Rubarba si Capsuni

Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg rubarba
1 kg capsuni
900 g pana la 1 kg zahar
vanilie (optional)

Mod de preparare:

Se spala betele de rubarba, se taie in bucati de 1,5 cm lungime, se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar si apoi se lasa deoparte.

Se iau capsunile, se spala, se curata de codite, se taie in jumatati sau in patru, depinde de marimea lor, se amesteca apoi cu restul de zahar ramas si se lasa asa circa 2 ore, sau pana isi lasa ele sucul… aici eu am intervenit putin pentru ca am cam fost in criza de timp… Am zdrobit capsunile cu zdrobitorul de cartofi…

Dupa ce aveti capsunile cu sucul lor format, se amesteca cele doua, se pun in tingirea de dulceata si se dau la foc mare pana se topeste zaharul… apoi se lasa focul slab si se amesteca din cand in cand in fructe…

Cand se formeaza spuma deasupra, se scoate cu o lingura. Cand s-a ingrosat, dulceata este gata. Procesul de fierbere cred ca este cam jumatate de ora, nu stiu exact, ca nu m-am uitat la ceas, dar se face rapid.

Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se invelesc apoi in prosoape si se pun in baia de apa, se mai fierb asa 10 minute. Eu am sarit peste faza asta pentru ca am fiert dulceata ceva mai mult decat spune in reteta si am pus salicilat deasupra. Asa a fost mai comod pentru mine si mai rapid.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s