Dulceata de prune

Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg prune
1 kg zahar
150 ml apa
zeama de lamaie
1 zahat vanilat

Mod de preparare:

Spalam prunele, indepartam coditele,apoi le scoatem samburii.

Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa:
Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi impingem samburele cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca.

Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros. Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic .

Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Verificam daca este gata astfel:
punem cateva picaturi de dulceata intr-un
pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi
si nu se vor imprastia, dulceata este gata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s