Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Reteta delicioasa de dulceata de piersici facuta in casa.
Ingrediente dulceata de piersici:
1 kg piersici(cantarite curatate si fara samburi)
1 kg zahar
zeama de la o lamaie mare
1/2 l apa
Modul de preparare a retetei:
Se curata piersicile de coaja si de samburi. Pe masura ce se curata se pun intr-un castron cu apa, sa nu isi schimbe culoarea.
Se pune la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie. Se fierbe siropul de dulceata pana cand se leaga. Se pun piersicile taiate in jumatati sau in sferturi, daca sunt mari. Se fierbe la foc mijlociu, pana cand dulceata se leaga din nou. Cand este gata piersicile plutesc uniform in toata dulceata, nu se ridica la suprafata.
Se lasa dulceata de piersici sa se mai raceasca in cratita; cand este calduta se poate pune in borcane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s