Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

Ingrediente dulceata de nuci verzi:
1 kg nuci verzi curatate (aprox. 2 kg nuci verzi)
1 kg zahar
500 ml apa
100 g miere de albine
50 ml zeama de lamaie
2 cuisoare
1 bucata intreaga de scortisoara
2 plicuri zahar vanilat
Modul de preparare a retetei:
Nucile verzi (cu samburii gelatinosi, neformati) se curata de coaja verde, pana la coaja alba si moale a nucii. Nucile curatate se pun in apa rece, altfel se oxideaza si devin negricioase. Nucile se lasa in apa, acoperite de apa, 24 ore. In acest timp se schimba de 2-3 ori apa.
Se amesteca intr-o cratita, la foc iute, apa, zaharul, mierea si zeama de lamaie. Cand siropul incepe sa clocoteasca se pun nucile si cuisoarele, scortisoara si vanilia. Dulceata de nuci verzi se tine pe foc pana cand siropul se leaga, adica picurand din dulceata pe o farfurioara picaturile isi pastreaza forma, fara a sari stropi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s