Dulceata de gogonele umplute cu nuca

Dulceata de gogonele umplute cu nuca

 
Timp de preparare:
3 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
gogonele, zahar, vanilie, lamaie.
5 gogonele mici.
5 zahar.
2 kg apa.
2 lamaii.
4 pliculete zahar vanilat.

Mod de preparare:

La 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat. Curatam gogonelele de casuta de seminte, le lasam la scurs cu gura in jos,eu de data asta nu am mai oparit gogonelele,ca erau tare mititele si slabute in carne. Cat stau ele la scurs, punem la fiert 2 l apa cu 2.5 kg de zahar, zaharul vanilat si lamaia, decojita si feliata, pana se leaga bine. Cat fierbe siropul, umplem gogonelele cu nuca verde, decojita.(eu le-am tinut la congelator,ca timpul nucilor verzi a trecut demult). Apoi le dam drumul la fiert in siropul legat, pentru circa 30 min. Dupa ce se raceste se pune la borcan. Dulceata nu face prea multa spuma. Succes!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s