Dulceata de coacaze negre

 Dulceata de coacaze negre

S-au copt coacazele la tara si din cele cateva care au „scapat” nemancate am facut o dulceata bine legata. In cartea de bucate scria ca in prima faza trebuie indepartati samburii coacazelor cu o sarma inoxidabila. Am trecut peste etapa asta pentru ca insemna prea multa migala. Am spalat fructele, le-am zdrobit si am adaugat peste ele o cantitate egala de zahar. Le-am lasat peste noapte la rece. In dimineata urmatoare aveam o masa gelatinoasa frumos colorata si cu un gust acrisor:Coacazele contin foarte multa pectina. Din acest motiv dulceata se leaga extraordinar de repede asa ca nu e nevoie sa fie fiarta indelung. Am pus amestecul la foc mic. Dupa cateva minute arata asa:
 Pentru o dulceata mai zemoasa se poate dilua amestecul de fructe si zahar cu apa: la 1 kg fructe cu zeama se adauga 1 kg zahar si 1 cana de apa.

Dulceata se pune in borcane care se capacesc si cat sunt fierbinti se tin cateva minute cu gura in jos. Apoi se invelesc borcanele in prosoape groase si se tin intr-un loc caldut pana se racesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s