Aluat de pizza

 

Aluat de pizza

 
 
 
 
 
Ingrediente
Mod de preparare

Amestecaţi drojdia cu zahărul şi cu puţină făină, apoi cu puţină apă caldă. Lăsaţi amestecul la crescut timp de 15 minute, apoi adăugaţi celelalte ingrediente, pe rând şi frământaţi un aluat potrivit de tare. Adăugaţi apă călduţă, câtă este necesară pentru ca aluatul să fie elastic, nu prea moale. Aluatul se pune la dospit, la loc cald, ferit de curenţi. Din aluat se întind apoi 4 foi cu grosimea de maximum 1cm. Foile se mai îngroaşă la copt. Pentru cei care vor blat de pizza mai gros, foaia se face mai groasă de la început. Foile se aşază în tavă rotundă unsă bine cu ulei şi tapetată cu făină. Peste foaie se presară puţină sare şi apoi se pune umplutura dorită.

 Pentru 4 pizza cu diametrul de 30cm.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s