Aluat de pizza

Aluat de pizza

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
225 gr. faina, sare,
1 pachetel de drojdie,
2 linguri de ulei,
sos de rosii.

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele si se adauga apa fierbinte cit sa se formeze un aluat moale, dar nu lipicios. Se framinta pe o suprafata tapetata cu faina, pina ce devine pufos si neted.

Se intinde un blat de 25 cm. si se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se adauga sosul de rosii si umplutura (ciuperci, sunca, masline etc.). Atentie! Nu 0se incarca aluatul cu un strat prea gros,  acesta va tine aburul in blat, impiedicind coacerea.

Se tine la cuptor 15 min., pina cind marginile devin aurii. Se scoate pizza, se adauga cascavalul si se introduce la cuptor, pina incepe sa se topesca.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s