Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
400 g carne tocata de pui
1 dovlecel mic
1 mar
30 g cascaval
1 ceapa rosie
4 lingurite zeama de lamaie
1/2 gogosar acru
1 ou
6-8 catei de usturoi
1 lingurita usturoi granulat
2 linguri ulei de masline
1 lingurita boia iute + dulce
1/2 lingurita chili
2 linguri pesmet
1 lingurita patrunjel uscat
1 lingura ketchup
2 lingurite mustar
3-4 foi de dafin
sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati compozitia. Taiati felii dovlecelul, marul si cascavalul.
Asezati pe bucati de folie de aluminiu felii de mar si dovlecel, un strat de carne de 1,5 cm grosime, acoperiti cu o felie de cascaval, puneti deasupra o felie de ceapa rosie (maslina, rosie, gogosar, etc), indoiti marginile foliei in sus si puneti terinele pe gratar. Lasati la foc mic 15 minute, apoi inca 5 minute la foc mediu.
Scoateti-le pe un platou cu tot cu folie, ca sa nu se scurga zeama de la carne.
Indepartati cu grija folia si decorati platoul cu fasii de gogosar, felii de lamaie, catei de usturoi.
Se serveste cu salate sau muraturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s