Dulceata de caise verzi

Dulceata de caise verzi

 
Timp de preparare:
2 ore si 3 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Aceasta dulceata se face, de preferat, atunci cand fructele sunt tinere si nu au miezul lignificat, dar pentru ca eu nu am gasit atunci caise verzi ci abia acum, am facut cateva borcanele.
1,5 kg caise verzi – in momentul in care le vom curata de pe sambure ne va ramane cam 1 kg de fruct
1 kg zahar
½ l apa
2 lamai
1 pliculet zahar vanilat.

Mod de preparare:

1. Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui cutit in felii cat mai mari.
2. Se tin feliile timp de 12 ore in apa rece, schimband apa de 4-5 ori. Apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
3. Intre timp se pregateste siropul dintr-un kg de zahar si 1/2 l apa. Se lasa la fiert aproximativ 50 minute dupa care se adauga fructele si se mai lasa 30 minute. Apoi se opreste si se lasa pana a doua zi.
4. A doua zi aducem dulceata la fierbere si adaugam zeama de la o lamaie si jumatate, zaharul vanilat, iar cealalta lamaie o taiem felii si o adaugam si pe ea.
5. Se mai fierbe cam 10 minute si se opreste.
6. Se pune fierbinte in borcane uscate si curate, se insurubeaza capacul bine si se aseaza pe o tava cu gura in jos pana se racesc. Eventual se pot acoperi si cu un prosop. Nu se intorc borcanele decat atunci cand sunt reci.

Este o dulceata deosebita!
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s