Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe

Biban umplut la cuptor-specific tarilor arabe

 

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Avem nevoie de:
1 biban de marime medie
1 legatura de frunza de patrunjel( cam 4 legaturi de pe piata din Romania)
1 ceapa mica
6-8 catei de usturoi
4 linguri nuca
4 linguri seminte de migdale
2 rosii mari
3 ardei iuti( rosii+verzi)
2 lamai mari
1 cartof mare
sare dupa gust
piper proaspat macinat dupa gust
3 lingurite condiment pentru peste: cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper
ulei de masline
1/2 cana supa Maggi cu gust de peste
masline : verzi si negre

Mod de preparare:

Pestele se curata de solzi si de organele interne.
Se sareaza si se condimenteaza cu condimentele pentru peste la exterior si in interior.
Se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa se patrunda de arome 3-4 ore, intorcandu-l de pe o parte pe alta din timp in timp.
In blender se mixeaza frunza de patrunjel,semintele de nuca, migdale si usturoiul ; se adauga 1 lingurita de condiment pentru peste si sare dupa gust.
Se umple pestele si se aseaza intr-o tava de cuptor din sticla termorezistenta .
De jur imprejurul pestelui se aseaza straturi alternative de cartofi, ardei iute,rosii, felii de lamaie,masline verzi si negre.
Se presara sare si piper peste legume.
Se adauga in tava supa de peste ; se stropesc pestele si legumele cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade 45 de minute.
Dupa 45 de minute se scoate folia de aluminiu si se mai lasa pestele in cuptor cca 15 minute sau pana s-au rumenit pestele si legumele.
Se serveste cu mamaliguta sau cartofi prajiti, salata mixta cu pasta de susan si muraturi.
Salata mixta cu pasta de susan o gasiti pe urmatorul link:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-cu-pasta-de-susan-specifica-tarilor-arabe.html

Eu l-am servit cu cartofi stil libanez si iahnie de rosii cu ardei.
Cartofii se curata, se feliaza si se presara cu un condiment libanez pentru cartofi :piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare,usturoi granulat.
Se prajesc in ulei pana iau o culoare aurie.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s